A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Barackos sajttortácska a Sütizz cukrászdából, Juhos Józseftől

Fotó: Acsai Miklós

HOZZÁVALÓK:

300 g zsendice (Sándor Tamás sajtmanufaktúrájából), 25 g porcukor, 43 g zselatinmassza, 33 g folyékony tejszín, 60 g fehér csoki, 22 dkg tejszínhab, citromhéj, narancshéj

A barackbetéthez: 50 dkg sárgabaracklekvár, 10 dkg cukor, 8 g pektin, 6 g zselatin por

A piskótához: 6 tojás, 12 dkg cukor, 15 dkg liszt

ELKÉSZÍTÉS:

A tojásokat szétválasztom. A fehérjét a cukorral habbá verem. A sárgáját óvatosan hozzákeverem, majd a lisztet is, hogy csomómentes masszát kapjak. Szilikonos sütőpapírra kikenem, és 10 perc alatt 170 °C-on készre sütöm. Ha kihűlt, leszedem róla a papírt, és 4 cm átmérőjű kerek kiszúróval korongokat készítek belőle.

A barackbetétet egy nappal hamarabb készítem el, hogy a szilikonformákban megfagyjanak. A sárgabaracklekvárt lassú tűzön felmelegítem, míg forrni nem kezd. Egy száraz edényben elkeverem a cukrot, a pektint és a zselatinport.

Amikor már forr a lekvár, beleöntöm a cukros keveréket, és 1-2 percig kevergetem. Ha a lekvár nagyon darabos, botmixerrel eldolgozom, és úgy adagolom ki a kis félgömb szilikonformákba.

Egy tálcára téve a mélyhűtőbe teszem. A zsendicét a porcukorral elkeverem. A fehér csokit vízgőzön felolvasztom, de odafigyelek, kevergetem, nehogy leégjen.

A zselatinmasszát a folyékony tejszínnel felforrósítom. Közben habbá verem a tejszínhabot is. A porcukros zsendicébe elkeverem az olvadt, nem forró fehér csokit. A tejszínhab 1/3 részét alaposan elkeverem, a maradékot spatulával eldolgozom, és közben hozzáöntöm a forró zselatinos tejszínt.

Félgömb szilikonformákba töltöm úgy, hogy 1 cm maradjon a pereméig. Kiszedem az előző nap elkészített barackbetéteket, és óvatosan belenyomkodom a krémbe.

Az előzőleg elkészített, kiszúrt piskótakorongokkal lezárom a krémet, és mélyhűtőbe teszem egy éjszakára. Másnap a fagyasztóból kiszedve 1 órára normál hűtőszekrénybe teszem. Ezután tálalható.

Címkék: barackos sajttortácska, sütizz, juhos józsef

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!