A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A szakítás tudománya

Drága fiatal barátnőm, azon filozofálsz, hogy miként kell szakítani. Miért van az, hogy a férfiak képesek szó nélkül lelépni egy kapcsolatból, míg a nők igyekeznek szépen szakítani.

Fotó: Shutterstock.com

Erről sok minden az eszembe jutott.

Például az, hogy én sem tudtam soha szépen szakítani. Mert sértődős voltam. Gyűjtögettem magamban a sérelmeket, rágódtam éjszakákon át, duzzogtam, vonogattam a vállamat. A pasik meg utálták az ilyesmit. Mi bajod, faggattak. Én meg azt mondtam, semmi. Aztán betelt a pohár.

Egy reggel felébredtem, és úgy éreztem, nem bírom tovább. Ilyenkor megeresztettem egy telefont. Csak ennyit: vége. Szenvedés indult. Enyhe görcs a gyomortájékon, gombóc a torokban. Nem fogok sírni. Vége, hát vége. Én akartam. Persze mindig rosszkor.

Mert épp mentünk volna a Balcsira nyaralni, vagy bulizni szilveszterkor, szülinap előtt, vagy bármikor – mindig rosszkor. És zakatoltak a kérdések, kivel fogok nyaralni (bulizni, utazni) menni. És ő kivel? Mit csináljak? Hívjam fel? Micsoda égés lenne. Majdcsak reagál. Az lehetetlen, hogy annyit sem kérdez, hogy miért.

Ennyit jelentettem neki?

Talán még örül is, hogy ilyen könnyen lerázott. Bunkó dolog így szakítani. Egy telefonhívás nem vethet véget egy harmonikus kapcsolatnak. Felhívom. De majd csak este. Szenvedjen ő is egy kicsit.

Persze, ha fel akarom hívni, mindegy, mikor, rácsöröghetek korábban is. Azt hiszem, elkapkodtam ez a dolgot. Ráérünk még szakítani. Majd nyaralás (buli, utazás) után. Egyszer. Talán.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 10. számának 51. oldalán!)

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!